Skip to main content

Her kan du se en oversigt over diverse julerelaterede tilbud om sociale aktviteter og julehjælp 2023 i Aabenraa Kommune. 

Der opdateres løbende nyt om:

  • Julehjælp: kurve, økonomisk håndsrækning mm.
  • Mulighed for at donere
  • Steder at holde jul eller deltage i andre juletilbud
  • Meld dig som frivillig i julemåneden


ØNSKER DU AT MODTAGE?

Julehjælp via Frivilligcenter Aabenraa

Frivilligcentret uddeler igen i år et antal julekurve i samarbejde med Rema 1000 Nyløkke til de familier, der ikke har modtaget julehjælp andre steder fra. 

Derudover kan der også løbende komme juletræer, legetøj eller andet til uddeling.   

Organisationer med julehjælp

Blå Kors Danmark: Børnefamilier, hvor forældrene er på overførselsindkomst. Gavekort til Lidl og til Blå Kors' genbrugsbutikker. Frist 23. november.

Børnesagen: Børnefamilier med én forsørger. Frist 15. november.

Dansk Folkehjælp: Enlige på overførselsindkomst samt samboende, hvor begge er på overførselsindkomst og har hjemmeboende børn under 18 år. Frist d.19. november.

Et Hjerte for Alle: Kan søges frem til 30. november kl. 23.59

Julehjælpen: Man kan ansøge om legetøj, tøj, gavekort og andet, der bliver doneret af private og virksomheder.

Julehjælpen 2023 (Facebook-gruppe, der kræver medlemskab): Her kan doneres og søges om diverse. 

Kirken, din lokale: Uddeling af julehjælp for indsamlede midler i sognet.

Mødrehjælpen: Økonomisk trængte familier. Både mødre og fædre kan søge. Frist 7. december kl 10.

Røde Kors: For trængte familier med børn under 18 år. Typisk gavekort til Coop. 

Steder at holde juleaften

Den Blå Oase ved Blå Kors.

Andre julearrangementer og -oplevelser

Frivilligcenter Aabenraa: "Jul & Sorg", caféaften for dig, der har mistet og vil prøve sorggruppe en enkelt gang. Kun for tilmeldte via sorggruppekoordinator og centerleder Gry Mortensen. Se mere HER

Kirken: Se programmet for din lokale kirke, der ofte kan have julerelaterede arrangementer udover gudstjenester. NB: I år afholdes der stor julegudstjeneste i Sønderjyllandshallen. 

Julehjertebyen: Aabenraas helt særlige frivilligdrevne juleby med lokale historiske bygninger i miniature, en masse ægte gammeldags og tilmed gratis julehygge anno 1850. Læs mere om Et Hjerte for Alle og Julehjertebyen HER.  Byen har åbent hverdage 14-17 og weekender 11-16 i perioden 25/11-23/12.


ØNSKER DU AT HJÆLPE?

Bliv frivillig i juleaktiviteter

Sygehus Sønderjylland:

Igen i år søger Sygehus Sønderjylland frivillige "Spisevenner" til jul og nytår. Kontakt sygehusets frivillighedskoordinator Rikke Schmidt på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du vil høre om mulighederne for at blive frivillig på sygehuset juleaften. 

Den Blå Oase: Kontakt leder af værestedet Robert Nørgaard for at høre om muligheden for at blive frivillig juleaften hos Oasen Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bliv julevært

Julevenner: Meld dig som julevært - eller juleven - via Røde Kors. 

Donér julegaver, juletræer eller andet

Kontakt Frivilligcenter Aabenraas leder, Gry Mortensen, på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 53700839, ved ønsket om at donere. Så sender vi enten din donation videre via vores medlemsforeninger eller andre samarbejdspartnere, eller uddeler selv direkte til målgruppen efter aftale med dig/jer. 

Giv økonomisk støtte

Der er mange muligheder for, som enkeltperson eller virksomhed, at yde økonomisk støtte til trængte i juletiden. Alle ovenstående uddelende aktører vil typisk også tage imod økonomiske bidrag, og her i Aabenraa har vi en lokal forankret forening, der modtager støtte med henblik på at afskaffe den fattige jul. 

Der kan enten doneres via bankoverførsel, MobilePay eller direkte i de røde julehjertesparebøsser, som står i butikkerne i Aabenraa op til og i julemåneden. Læs mere her: Sådan støtter du - Et hjerte for alle