Social Vejviser (under udarbejdelse)

Hvem hjælper hvem – Frivilligcenter Aabenraa – Forside

Forord

Frivilligcenter Aabenraa støtter, udvikler og formidler frivilligt arbejde samt skaber rammerne for den frivillige indsats.

Formålet med guiden er: at skabe overblik over kommunens sociale indsatser samt vise vejen for dem, der har brug for støtte. Guiden kan også anvendes til at få inspiration til et frivilligt job i en af foreningerne.

www.frivilligcenteraabenraa.dk

På Frivilligcenterets hjemmeside vil vejviseren løbende blive opdateret med rettelser og nye foreninger. Skulle der være foreninger, organisationer, kommunale tilbud el. andet, som vi ikke har været opmærksom på, men som gerne vil med i guiden, kan I kontakte os for optagelse på hjemmesiden og i næste udgave.

Hvem kan komme med i guiden?

Vi har to hovedkrav:

 1. Tilbuddet om støtte skal være gratis
 2. Arbejdet skal bygge på frivilligt, socialt arbejde for foreningernes eller frivilliggruppens vedkommende
 3. Borgerne i Aabenraa skal kunne henvende sig direkte til lokalforeningen, gruppen eller det kommunale tilbud direkte via kontaktoplysningerne

Venlig hilsen

Frivilligcenter Aabenraa

Indhold

Forord. 2

Anonymitet og tavshedspligt 6

ADHD Sydjylland. 7

Anonyme alkoholikere. 8

Bedre Psykiatri Aabenraa-Tønder 9

COPA. 10

CP Danmark Sønderjylland. 11

Dansk Folkehjælp. 12

Den Blå Oases Venner 13

Diabetesforeningen. 14

Foreningen Far 15

Frivilligcenter Aabenraa. 16

Gigtforeningen Sønderjylland. 17

GOK Aabenraa. 18

Headspace Aabenraa. 19

Hjernesagen. 20

Hjerneskadeforeningen Aabenraa-Tønder 21

Hjerteforeningen Aabenraa. 22

Høreforeningen Aabenraa. 23

Kirsebærhaven. 24

Kræftens Bekæmpelse i Aabenraa. 25

Kvisten. 26

Landsforeningen Autisme - Kreds Sønderjylland. 27

LEV. 28

LGBT Danmark. 29

LOF Syd. 30

Lær For Livet 31

Mageløs. 32

Natteravnene. 33

NEFOS (Netværket for Selvmordsramte) 34

Osteoporoseforeningen. 35

Plejefamiliernes Landsforening. 36

Praktiserende læge. 37

Præsten. 38

Psoriasisforeningen. 39

Psykiatrien. 40

PsykInfo. 41

Psykolog. 42

Red Barnet Aabenraa. 43

Røde Kors Aabenraa. 44

SAND. 45

Scleroseforeningen. 46

SIND Aabenraa-Tønder 47

Syrere i Aabenraa. 48

Ulykkespatient foreningen. 49

ÆldreSagen Lundtoft 50

ÆldreSagen Rødekro. 51

ÆldreSagen Aabenraa. 52

Aabenraa Handicap Idræt 53

Aabenraa Kommune. 54

Rådgivning & Social Sundhed. 54

Borgervejleder 54

Lær at tackle. 54

Yngre med demens. 55

Ensomhed. 55

Ungeindsatsten. 55

Støtte og rådgivning til pårørende. 55

Ungdomspsykologerne. 55

Ung i Aabenraa. 55

Åben Rådgivning  Hvordan kommer man i gang med åben rådgivning?. 56

Seniorklub. 56

Aktivitets og samværstilbud. 56

Veteraner – Aabenraa. 57

Aabenraa Krisecenter 58

Aabenraa Selvhjælp. 59

Har du rettelser?. 61

Nyttige telefonnumre og adresser 62

Vil du være frivillig?. 62

Ældreklubber og pensionistforeninger 62

 

Anonymitet og tavshedspligt

Tavshedspligt

Offentligt ansatte i stat, amter og kommuner er bundet af lovpligtig tavshedspligt i ”Lov om offentlig forvaltning”, bl.a. når de har at gøre med sager, der vedrører borgernes personlige forhold. Ansatte i frivillige hjælpeorganisationer har ikke juridisk, men naturligvis moralsk tavshedspligt, og de får nøje instruks om betydningen af at respektere denne tavshedspligt i deres arbejde med mennesker. Retsgrundlaget for de frivillige hjælpere er ”Loven om offentlige registre”. I tilfælde, hvor børn og unge under 18 år lever under forhold, som bringer deres fysiske og/eller psykiske sundhed og udvikling i fare, har alle borgere, som får kendskab hertil, pligt til at underrette socialforvaltningen om dette og dermed eventuelt tilsidesætte tavshedspligten.

 Anonymitet

Det er muligt at få anonym rådgivning både på mange offentlige kontorer og i private organisationer. Husk at gøre opmærksom på det, hvis du ønsker at være anonym. I det øjeblik, du har brug for at modtage breve, telefonopringninger eller en konkret støtte af den ene eller anden art, må du af praktiske grunde opgive navn, adresse og evt. telefonnummer.

ADHD Sydjylland

Hvilken hjælp kan jeg få?

Bestyrelsen i lokalafdeling ADHD-Sydjylland arbejder for at udbrede kendskabet til ADHD/ADD. Vores fokusområder i vores arbejde er derfor:

 • At arrangere foredrag og andre aktiviteter
 • At hjælpe til at starte netværks- og samtalegrupper rundt i vores område
 • At formidle vores viden, via foredrag, til alle interessenter som daginstitutioner, skoler, ungdomsuddannelser og arbejdspladser

Vi står gerne til rådighed og det er blot at kontakte os pr. mail. Er du nyeligt diagnostiseret og fortvivlet, er du pårørende til en person med ADHD eller har du generelle spørgsmål relateret til emnet, står vi derfor klar til at hjælpe. Måske kan du få gavn af en af vores aktiviteter, som du kan finde i denne online kalender.

I Aabenraa kommune har vi fx en ADHD Café, som er åben sidste torsdag i måneden 19-21. Du finder caféen på Reberbanen 3 st.th., 6200 Aabenraa. For flere information: se Facebooksiden ADHD Café Aabenraa.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Du kan læse mere om ADHD-foreningen på hjemmesiden, hvor du også kan finde informationer om lokalforeningen i Sydjylland.

Foreningen kan desuden kontaktes på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og telefon 26203081

Koster det noget?

De forskellige medlemskaber:

Personligt medlemskab koster 300 kr. pr. kalenderår.

Familiemedlemskab koster 500 kr. pr. kalenderår.

Ungdomsmedlemskab for alle mellem 18-25 år. 100 kr. pr. kalenderår.

Støttemedlemskab koster 1200 kr. pr. kalenderår.

 

Anonyme alkoholikere

Jeg kan se, at det tidligere har holdt møder i frivilligcenteret, men de står ikke på listen over medlemsforeninger https://www.aa-syd.dk/begivenhed/aabent-moede-aabenraa/

De har en hot-line
Hvis du har brug for hjælp vedr. alkoholproblemer: Alle dage fra kl. 8.00 - 24.00 tlf.: 70 10 12 24 Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Du får svar inden for 24 timer.

https://dkaa.dk/kontakt/


Hvilken hjælp kan jeg få?

Hvem skal jeg henvende mig til?

Hvad koster det?

 

Bedre Psykiatri Aabenraa-Tønder

Hvilken hjælp kan jeg få?

Bedre Psykiatri en Landsforening for pårørende til psykisk syge. Det vil sige, vi er et tilbud til alle, der kender en, der har psykiske problemer. Det kan være som forældre, børn, venner, kolleger eller andre.

Lokalforeningen drives af et korps af frivillige, som på den ene eller anden måde er, eller har været, pårørende til en person med psykisk sygdom. Vores primære arbejde at hjælpe og støtte pårørende til psykisk syge. I løbet af året afholder vi arrangementer – store som små – for at gøre os synlige og derigennem øge kendskabet til psykisk sygdom og hvad deraf følger, samt få løst op for det tabu, der desværre stadigvæk eksisterer omkring psykiske lidelser. Lokalforeningen gør en indsats for at få vores lokalpolitikere i tale og gøre opmærksom på at pårørende er en vigtig ressource i behandlingen af den psykisk syge. Vi er repræsenteret i Aabenraa Kommunes Handicapråd, kontaktrådene for CSU og CJU og samarbejder bredt med andre aktør f.eks. PsykInfo og andre foreninger.

Du er meget velkommen til at benytte vores pårørende café, hvis du har brug for at snakke med andre pårørende, har brug for gode råd fra andre pårørende eller har brug for, at nogen har tid til at lytte til dig. Her skal du ikke hele tiden begynde forfra med en forklaring, når du vil fortælle om din pårørende. Her sidder mennesker, som har haft de samme oplevelser, som dig selv. Du kan dele erfaringer med mennesker i samme situation som dig selv, og på den måde gå beriget hjem. Dette er med til at styrke dig, og en hjælp til at passe på dig selv, som pårørende.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Du kan finde vores arrangementer på Facebook, hvor du også kan tilmelde dig.

Ønsker du ikke at tilmelde dig via facebook, kan du i stedet skrive til formanden Anne Marie Pedersen på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller næstformand Helga Thiesen Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Koster det noget?

 

COPA

Hvilken hjælp kan jeg få?

I Stomiforeningen COPA varetager vi interesser for dig, som er stomi- eller reservoiropereret – eller som har en sygdom, der kan føre til anlæggelse af stomi/reservoir.

Som medlem af COPA kan du deltage i en lang række aktiviteter – både på landsplan, i vores lokalforeninger eller i vores interessegrupper. COPA tilbyder gratis rådgivning for alle, og du kan finde masser af viden og materialer eller kigge ind på COPAs forum.

Mød en COPA-rådgiver

Der vil være en rådgiver til stede følgende dage: Mandag d. 7. december kl. 10.00 til 12.30

Hvem skal jeg henvende mig til?

Uden for denne tid vil der altid være mulighed for at ringe til:

Lokalformand Christa Jensen, tlf. 7447 3370

COPA’s sekretariat, tlf. 5767 3525

Anne Lise Hansen, tlf. 2961 2776, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Hvad koster det?

 

CP Danmark Sønderjylland
Hvilken hjælp kan jeg få?

CP Danmark er en handicappolitisk interesseorganisation, der arbejder for at forbedre forholdene og livskvaliteten for mennesker med cerebral parese og deres familier.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Kredsformand:Tobias Jørgensen (HB), Damvej 7c, Mølby, 6560 Sommersted, telefon 30 29 01 33, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
https://www.cpdanmark.dk/kredse/soenderjylland/

 

Koster det noget?

 

Dansk Folkehjælp

Hvilken hjælp kan jeg få?

Økonomisk rådgivning

Økonomisk Rådgivning er et tilbud til økonomisk udsatte familier på overførselsindkomst og udsatte borgere, som har mistet overblikket over deres egen privatøkonomi.

De økonomiske rådgivere hjælper med udarbejdelse af budget, hjælp til dialog med kreditorer, rådgivning om afdrag på gæld, gode råd omkring besparelser mv.

Hvem skal jeg henvende mig til?

https://www.folkehjaelp.dk/28144-2/

Koster det noget?

Nej.

Den Blå Oases Venner

Hvilken hjælp kan jeg få?

Den Blå Oase i Aabenraa er et værested for mennesker, som er ensomme eller har udfordringer i forhold til blandt andet psykisk sygdom, misbrug af alkohol eller sundhed. Værestedet drives af Blå Kors. Her kan du være dig selv, tale med andre og få rådgivning og hjælp til mange af hverdagens små og store udfordringer. På den Blå Oase er der plads til mennesker med psykiske, sociale eller sundhedsmæssige problemer. Du vil møde både frivillige og faguddannet personale. Og det er altid muligt at få en fortrolig samtale med en af de ansatte.  Personalet på Den Blå Oase vil rigtig gerne snakke med dig. Så hiv fat i dem, og del, hvad du har på hjerte. Også når livet er svært eller uoverskueligt.

Har du brug for nogen til at tage med til lægen, kommunen, advokaten eller lignende, så kontakt personalet. Der er mulighed for, at de kan tage med dig som bisidder.

Vi elsker hygge, god mad og forskellige indslag. Derfor fejrer vi selvfølgelig jul, påske, fødselsdage og andre mærkedage. I løbet af året tager vi på ture, sommerlejr og udflugter sammen.

Kom forbi

Kig forbi, og tjek, hvad der foregår. Vi har altid kaffe på kanden, kaffe og morgenmad er gratis. Til middag serverer vi varm mad. Se vores madtilbud her.

Byd ind

Vi har altid brug for kreative mennesker, der vil hjælpe andre med håndarbejde, betonstøbning, kunstmaling, blomsterbinding eller noget helt femte. Kontakt os, hvis du vil dele din kreativitet med andre.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Den Blå Oase, Sønderport 49, 6200 Aabenraa, Tlf.: 74 62 65 35, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Åbningstider

Mandag-fredag: 8.30 - 15.00

Lørdag lukket

Søndag: 13.00 - 16.00

Koster det noget?

 

Diabetesforeningen

Hvilken hjælp kan jeg få?

Diabetesforeningens lokalforening i Aabenraa arbejder for et bedre kendskab til og forståelse for diabetes - både over for kommunens borgere, politikere og den enkelte diabetiker.

Vi afholder i løbet af året en række forskellige arrangementer og oplysende aktiviteter, der relaterer sig til diabetes. Vi går i dialog med de lokale sundhedsmyndigheder for at fremme diabetikeres interesser. Vi er altid parat til at rådgive om diabetes og dele ud af vores erfaringer med sygdommen.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Har du spørgsmål om vores arbejde, behov for rådgivning om diabetes, eller ønsker du selv at yde et stykke frivilligt arbejde for Diabetesforeningen, kan du kontakt os på e-mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du kan finde en kalender med aktiviteter i lokalområdet her http://aabenraa.diabetes.dk/index.php?page=arrangementer

Koster det noget?

 

 

Foreningen Far

Er kun i Esbjerg, Kolding og Odense i Syddanmark, men måske skal den i alligevel? https://foreningenfar.dk/region-syddanmark

 

Hvilken hjælp kan jeg få?

 

 

Hvem skal jeg henvende mig til?

 

 

Koster det noget?

 

 

Frivilligcenter Aabenraa

Hvilken hjælp kan jeg få?

Frivilligcenter Aabenraa støtter, udvikler og formidler frivilligt arbejde samt skaber rammerne for den frivillige indsats.
Gry Mortensen er centerleder.

I centret finder du forskellige initiativer, fx Kom Videre Mand, Økonomisk Rådgivning, Telefonkaffe mm.

Kom Videre Mand

Mange mænd kan have svært ved at dele sine tanker og følelser når livet gør ondt. Kom Videre Mand hjælper mænd i krise videre igennem et fællesskab af mænd i samme eller lignende situation.

Kom Videre Mand er et gratis tilbud. Vi tilbyder et nyt fælleskab en gang om ugen for 8 mænd i 8 uger. Hver uge har møderne konkrete emner, der er udviklet af mænd til mænd, for at give værktøjer til at komme videre

Måske er du blevet skilt, opsagt eller er stressramt. Måske har du bare brug for et nyt fællesskab, der kan bringe dig videre, så er Kom Videre Mand noget for dig.

Grupperne kan have en bestemt målgruppe eller være en blandet gruppe med plads til mænd i forskellige situationer. Hvis du vil høre mere om Kom Videre Mand kan du henvende dig til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Det er gratis at deltage.

Telefonkaffe

I en tid hvor Corona raser, kan det være svært at mødes fysisk. Det kan også gøre at man bliver ensom, fordi man ikke kan komme ud blandt andre. Derfor har Frivilligcenter Aabenraa oprettet Telefonkaffe. I Telefonkaffe ringer du med en eller flere, som også har lyst til at tale med et nyt menneske. I bliver matchet på baggrund af fælles interesser eller ønsker til Telefonkaffe-vennen i den anden ende. I taler sammen 1-2 gange om ugen, og I bestemmer selv hvornår og hvor længe. Dermed er Telefonkaffe lidt som at have en besøgsven, I taler blot i telefon frem for at mødes. Det er gratis at deltage, men du afholder selv udgifterne for opkaldet.

Du kan få mere at vide om Telefonkaffe i Frivilligcenter Aabenraa på Nørreport 30, 6200 Aabenraa

Du kan også kontakte Telefonkaffe på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe til…. Eller besøge www.telefonkaffe.dk

Det er gratis at deltage, men du afholder selv udgifterne for opkaldet.

Gigtforeningen Sønderjylland

Hvilken hjælp kan jeg få?

Vi kæmper for, at mennesker med sygdomme og smerter i led, ryg og muskler får et bedre liv. Tidligere indsats. Færre smerter. Mere Styrke.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Du kan finde oplysninger om de arrangementer, som afholdes i Sønderjylland her; https://www.gigtforeningen.dk/det-sker/region-syddanmark/soenderjylland/

Kontakt

Tina Laugesen Hansen

Tlf. 41 44 10 11

E-mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Koster det noget?

 

 

GOK Aabenraa

Hvilken hjælp kan jeg få?

Har du brug for forebyggende, genoptrænende eller smertelindrende motion

og/eller ønsker du socialt samvær og velvære? Så er GOK Aabenraa muligvis det rette tilbud. Vi tilbyder undervisning i varmt vand og på land. Undervisningen tager sigte på at lære dig øvelser - også af gymnastisk karakter. Der lægges stor vægt på en alsidighed i øvelserne, så kroppen arbejdes igennem som helhed. Formålet med øvelserne er at fokusere på led stabilitet, styrke og udholdenhed. Herigennem kan mange med problemer i bevægeapparatet mindske smerter og få øget velvære og livskvalitet. Der kan til en vis grad tages hensyn til individuelle behov - og man kan altid udføre øvelserne i eget tempo og efter egne evner.

Du behøver ikke at kunne svømme for at deltage på et vandhold, da undervisningen foregår i det lave bassin.

Ligedeledes kræves det heller ikke, at du har udstyr til undervisning på land, da vi stiller redskaber og måtter til rådighed.

Du er altid velkommen til at få en prøvetime.

Hvem skal jeg henvende mig til?

GOK Aabenraa - Gigtforeningens OplysningsKreds

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

21690323

Koster det noget?

658-742 kroner for 12 lektioner

 

 

Headspace Aabenraa

Hvilken hjælp kan jeg få?

I headspace Aabenraa er vi nogen at tale med. Helt enkelt. Det er dig, der bestemmer. Det vil sige, at vi taler om netop det, du ønsker, og i det tempo, som du finder naturligt. Intet er for stort eller småt. Det vigtigste er, at du føler dig tilpas og tryg ved at tale med os.

På grund af den nuværende situation med COVID-19 følger vi myndighedernes anbefalinger, og det betyder, at vi i headspace over hele landet fra mandag den 21. september arbejder lidt anderledes lokalt end normalt. Det er derfor vigtigt, at du kontakter os direkte på telefon eller SMS for at høre, hvilke muligheder for samtaler vi kan tilbyde i headspace Aabenraa. Det kan være samtaler udendørs eller over telefonen. Du kan også fortsat skrive til os på den nationale chat. Chatten er åben mandag og torsdag fra 12 – 22 samt tirsdag og onsdag fra 12 – 18.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Møllemærsk 1, 1. sal, 6200 Aabenraa

Ring til os på 25 97 88 00 eller send en sms til os på 1403 - husk at starte din besked med hs aabenraa

Åbningstider: Mandag til torsdag kl. 12.00 - 18.00

Vores telefoner er åbne: mandag til torsdag kl. 11-18

Koster det noget?

Det er gratis at modtage samtaler ved headspace

 

 

Hjernesagen

Hvilken hjælp kan jeg få?

Hjernesagen er en privat, landsdækkende forening for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen og deres pårørende.

FASTE AKTIVITETER

Medmindre andet er anført, mødes vi i Kirsebærhavens Aktivitetscenter, Kallemosen 60, 6200 Aabenraa. Pris: 20 kr. for kaffe og brød.

Netværkscafé for pårørende mødes den 2. tirsdag i hver måned kl. 19 – 21. Her er alle pårørende velkomne. Når livet er svært, kan det gøre godt at tale med andre i samme situation. Vi kan alle komme ud for svære perioder og problemer, som vi ikke føler, vi kan magte alene. Det kan være en støtte at mødes i netværkscaféen og snakke, lytte og udveksle erfaringer. Yderligere oplysninger fås hos formanden eller Annegrethe Borring, tlf. 24 91 33 60.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Yderligere oplysninger fås hos formanden eller Annegrethe Borring, tlf. 24 91 33 60.

Koster det noget?

Det koster 20 kr. for kaffe og brød til Netværkscafé for pårørende.

 

 

Hjerneskadeforeningen Aabenraa-Tønder

Hvilken hjælp kan jeg få?

I Hjerneskadeforeningen møder vi dagligt ramte og pårørende som kæmper en urimeligt hård kamp for i det mindste at få den hjælp som de lovmæssigt er berettigede til. På grund af den kamp virker udsigten til et liv der faktisk kan leves, temmelig dårlig for mange hjerneskaderamte familier. Men så længe de ramte familier skal kæmpe for at få et værdigt liv – socialt, sundhedsmæssigt og økonomisk – så længe kæmper vi ved deres side.

Caféeftermiddage: Den første onsdag i hver måned klokken 14.30-16.30 er der kaffe på kanden i Frivillighuset i St. Nikolajgade. Du er velkommen til snak og hygge.

Malehold: På Nygadehuset tirsdage klokken 9.00-11.30.

Balancehold: Tirsdag og torsdag klokken 12.00-13.00 på klinik Bøgen, Haderslevvej 46. Tilmelding til Anne Marie på 5127 2938.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Formand:

Annette Dall, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Koster det noget?

 

 

Hjerteforeningen Aabenraa

Hvilken hjælp kan jeg få?

Afholder forskellige arrangementer i Aabenraa – findes her https://lokal.hjerteforeningen.dk/aabenraa/

Hjerterådgivning i Aabenraa

Kl. 10.00 – 14.00: Individuel rådgivning og blodtryksmåling –  ved hjertesygeplejerske, om hjerte-kar-sygdomme og fysiske, psykiske og sociale problemer i forbindelse hermed. Desuden rådgiver vi i generel sundhedsfremme og forebyggelse.

Tilmelding er en fordel! Ring til Odense Rådgivning tlf. 70 25 00 00 eller mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Der vil endvidere være mulighed for individuel rådgivning ved socialrådgiver Malene Stærmose. Tilmelding nødvendig senest den 1. februar

Sted: Aabenraa Sygehus, Kresten Philipsens Vej 15, Indgang A, Hjertemedicinsk ambulatorium

Hvem skal jeg henvende mig til?

Koster det noget?

 

 

Høreforeningen Aabenraa

Hvilken hjælp kan jeg få?

Information om ørets sygdomme, høreproblemer, hjælpemidler m.v. samt støtte i at håndtere tilværelsen som høreskadet/hørehandicappet. Foreningen afholder også orienterende møder af folkeoplysende og social karakter sammen med andre lokalafdelinger eller på tværs af andre geografiske skel.

https://hoereforeningen.dk/aktiviteter/?region=region-syddanmark

Hvem skal jeg henvende mig til?

Kirsten Juul Jensen Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. el. SMS. 53 29 45 00 el. tlf. 73 65 07 21

Koster det noget?

 

 

Kirsebærhaven

Hvilken hjælp kan jeg få?

Kirsebærhavens Aktivitetscenter er et mødested for alle Aabenraa Kommunens borgere, som er over 60 år eller førtidspensionister, samt foreninger med denne målgruppe. Centrets formål er at skabe et samlingssted for den forebyggende og sundhedsfremmende indsats i kommunen og aktivere så mange af mennesker så muligt.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Husets åbningstid er mandag - torsdag fra kl. 9.00 - 16.00 og fredag fra 9.00 -15.00 eller efter aftale. Centeret er lukket i weekenden.

Nye brugere: Den første torsdag i hver måned kl. 10.00 har vi orientering for nye brugere. Her er alle hjerteligt velkomne, også ”gamle” brugere, der gerne vil vide noget mere. Der er rundvisning i hele centret og der bliver givet en orientering om de mange måder, centret kan benyttes på, og naturligvis også om aktiviteter, arrangementer og udvalg.

Koster det noget?

Alle brugere kan frit komme i Kirsebærhavens Aktivitetscenter mod kontant betaling af årligt medlemsgebyr på kr. 100,- Medlemskort udstedes i vores reception. Herudover koster det kun de materialer, der skal bruges til den enkelte aktivitet. Til de mange arrangementer og foredrag kan købes kontant særskilt billet i receptionen.

 

 

Kræftens Bekæmpelse i Aabenraa

Hvilken hjælp kan jeg få?
Grundet corona kan du desværre ikke komme direkte ind i Kræftrådgivningen i Aabenraa uden forudgående tidsbestilling - foreløbigt frem til 1. december. Ring derfor først til os og bestil tid, hvis du ønsker en rådgivningssamtale. Samtalen kan foregå enten telefonisk eller ved fysisk fremmøde i kræftrådgivningen.
Vi overholder myndighedernes anbefalinger om hygiejne og afstand og bruger mundbind i de tilfælde, hvor det kan være svært at sikre to meters afstand. Det betyder, at du i kræftrådgivningen skal bruge mundbind, når du står op og bevæger dig rundt. Siddende må du gerne tage mundbindet af, så længe reglerne for afstand kan overholdes.
Der er mundbind til rådighed i kræftrådgivningen. Grupper og øvrige aktiviteter gennemføres, hvis anbefalinger kan efterleves. Kontakt os omkring dette.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Du kan kontakte os på tlf. 70 20 26 72 og på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kræftrådgivningen Aabenraa: Søndergade 7. 6200

Åbningstider: Tirsdag-onsdag kl. 10.00-15.00, Torsdag kl. 10.00-16.00, Mandag og fredag efter aftale

Telefonen er lukket mandag og fredag. Uden for kræftrådgivningens åbningstid kan du som altid ringe til Kræftlinjen alle hverdage kl. 9-21 og lørdag-søndag kl. 12-17 på 80 30 10 30.

Følg os på Facebook: Kræftrådgivningen – Aabenraa

Hvad koster det?

 

 

Kvisten

Hvilken hjælp kan jeg få?

Hvem skal jeg henvende mig til?

Hvad koster det?

 

 

Landsforeningen Autisme - Kreds Sønderjylland

Hvilken hjælp kan jeg få?

Hvem skal jeg henvende mig til?

Hvad koster det?

 

LEV

Hvilken hjælp kan jeg få?

Hvem skal jeg henvende mig til?

http://aabenraa.lev.dk/

Calle Bork Thams

Reberbanen 7.5.2

6200 Aabenraa

e-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefon 30595339

Hvad koster det?

 

 

LGBT Danmark

Hvilken hjælp kan jeg få?

LGBT+ Danmark - Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner er en interesseorganisation med fokus på områderne kønsidentitet og seksuel orientering.

AURA. Ungdomsforeningen under LGBT Danmark – Aabenraa Gruppens facebook: https://www.facebook.com/AURAaabenraa/?ref=br_rs

Hvem skal jeg henvende mig til?

Hvad koster det?

 

 

LOF Syd

Hvilken hjælp kan jeg få?

LOF Syd er en offentlig godkendt, folkeoplysende forening. Foreningen er almenvelgørende og non-profit. Vi har et bredt udvalg af undervisning og oplysning samt kulturelle og debatskabende aktiviteter.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Hvad koster det?

 

Lær For Livet

Det er ikke sikkert, at de er relevante, når man ikke rigtigt selv kan opsøge deres hjælp?

Hvilken hjælp kan jeg få?

Lær for Livet er et landsdækkende læringsprogram for anbragte børn og børn i sårbare situationer. Børnene er en del af programmet i seks år. Gennem en helhedsorienteret indsats, skal programmet styrke læring og livsduelighed hos udsatte børn i tæt samarbejde med danske kommuner og frivillige. Programmet blev etableret i 2013 og optager hvert år op mod 100 nye børn.

Gennem programmet øger vi børnenes selvværd, giver dem faglige succeser og styrker deres tilhørsforhold til skolen. Tilsammen skal det skabe fundamentet for, at børnene kan gennemføre en ungdomsuddannelse og på sigt skabe et godt liv for sig selv.

Lær for Livets læringsprogram kører over en seks-årig periode for hvert barn og bygger på tre indsatsområder: Learning Camps, en frivillig mentorordning og en brobygningsindsats.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Anbragte børn visiteres til projektet af kommunen

 

Hvad koster det?

 

 

Mageløs

Hvilken hjælp kan jeg få?

Klubaften den anden onsdag i hver måned fra kl. 19.00 til kl. 22.00.

Der er tilmelding til mange forskellige aktiviteter.


Den sidste onsdag i mdr. holder vi fælles madlavning.

Alle kan være med, da det ikke kræver de store kogekundskaber. Vi deler udgifterne og hjælper med tilberedningen af maden.

Hvem skal jeg henvende mig til?
Kontaktperson: Harry Hansen tlf. 2485 4306

Hvad koster det?

Udgifter til det fælles tilberedte mad

 

 

Natteravnene

Fredericia har Natteravnene i deres samling
Hvilken hjælp kan jeg få?

Fra Fredericias vejviser: Natteravnene er IKKE et privat vagtværn, opsyn eller lignende – der er ansvarlige voksne, der på frivillig basis hver gør en lille indsats som rollemodel med stor effekt for at: Skabe lokal tryghed samt integration. ”Være der” for børn og unge for at hjælpe og vise omsorg, der indirekte begrænser især hærværk,druk og misbrug, spritkørsel, vold, voldtægt og anden kriminalitet. De voksne er typisk forældre, bedsteforældre til kommende teenage børn, ansvarlige “forbilleder”, gode ”rollemodeller,” ildsjæle, lokale ansigter. Alle med sund fornuft - uafhængigt af alder, køn, politik, religion, uddannelse, beskæftigelse og etnisk / kulturel baggrund…… Principielt ALLE!

 

Natteravnenes formål er at skabe lokal tryghed og livsglæde - især blandt børn og unge i det offentlige rum.

Natteravnene Aabenraa er en frivillig social forening, der går ture i hold på tre m/k’er efter lokalt behov – middag, aften eller nat - i de karakteristiske gule jakker.

Gennem synlighed og tilbud om ansvarlig voksenkontakt, er vi med til at skabe tryghed og støtte børn og unge der måtte have behov. En af sideeffekterne ved denne indsats er, at hærværk, vold og anden småkriminalitet i de områder hvor vi færdes, ofte falder drastisk.

Natteravnene Aabenraa er blevet til på lokalt initiativ og etableret i samarbejde med Natteravnenes Landssekretariat og tilsluttet samme.

 

Hvem skal jeg henvende mig til?

En natteravn når du ser dem i gaden

Hvad koster det?

Ikke noget

 

 

NEFOS (Netværket for Selvmordsramte)

Hvilken hjælp kan jeg få?

Nefos, netværket for selvmordsramte, er til gavn for mennesker, som har brug for støtte, idet de enten er efterladte efter selvmord eller har været tæt på en person, som har udført selvmordshandlinger. At være selvmordsramt betyder, at man er konfronteret med andres selvmordshandlinger. Det er meget forskelligt, hvordan krise og sorg bearbejdes – nogle har brug for professionel hjælp, andre har brug for et frivilligt netværk.

Derfor samarbejder Aabenraa Selvhjælp med Nefos.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Vi yder tlf. støtte og rådgivning. Uanset om det er lang eller kort tid siden, du er ramt, kan du genoptage kontakten til os. Er du ny pårørende til en selvmordstruet person, kan det være hensigtsmæssigt at kontakte én uden for familien, for at undgå at gå i panik.

Tlf. 6312 1226 eller skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Telefonen er bemandet kl. 09.00-13.00 på hverdage

Husk, når du ringer, og telefonen ikke bliver taget, at indtale en telefonbesked med dit tlf. nr. Kan vi se dit tlf nr i display - kontakter vi dig også hurtig og senest inden for 3 hverdage.

https://www.nefos.dk/

Hvad koster det?

 

 

Osteoporoseforeningen

Hvilken hjælp kan jeg få?

Der afholdes forskellige arrangementer i lokalafdelingen, som du kan finde her: https://www.osteoporose-f.dk/lokalafdelinger/lokalafdeling-soenderjylland/arrangementer/

Hvem skal jeg henvende mig til?

Amalie Sørensen, Lokalformand

Adresse:

Tlf: 7461 7611/ 4118 3107

Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Hvad koster det?

 

 

Plejefamiliernes Landsforening

Hvilken hjælp kan jeg få?

Netværksgruppen Sønderjylland

Netværksgruppen i Sønderjylland dækker plejefamilier i området Fra Haderslev/Christiansfeld og syd til grænsen.

Netværksansvarlig og koordinater for gruppen er Susanne Fallesen, Rødekro. Susanne er meget erfaren i netværk for plejefamilier. Susanne har været med igennem hele perioden tilbage fra opstart af netværksgrupper.

Både nye som eksisterende medlemmer er velkomne i PLF Netværksgrupper - vi byder altid nye velkommen

I gruppen mødes vi rundt hos de der har lyst til at ligge hus til dagens møde

Vi mødes normalt 1 gang om måneden og nogle gange til specielle arrangementer.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Susanne Fallesen

Netværksansvarlig

Tel. 3032 8115

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvad koster det?

Der findes forskellige medlemsmuligheder, som du kan læse om her: https://serviceforbundet.dk/blivmedlem/indmplf

 

Praktiserende læge

Hvilken hjælp kan jeg få?

Lægens første opgave er at hjælpe dig, når du er syg. Men hvis lægen mener, at du har brug for andre former for hjælp, vil han/ hun fortælle, hvor du kan henvende dig. Lægen kan henvise til en speciallæge. Du kan selv henvende dig direkte til øjenlæge og øre-, næse- og halslæge.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Din læges navn fremgår af dit sygesikringsbevis. Du ringer til lægen i telefontiden og træffer aftale om en konsultation. Hvis du ønsker at komme til speciallæge, skal du sædvanligvis henvises gennem din egen læge.

Koster det noget?

Konsultation hos din egen læge er gratis.

 

Præsten
Hvilken hjælp kan jeg få?

Du kan bede om hjælp vedrørende alle livets forhold. Præsten har erfaring i at arbejde med svære problemer, vil lytte til dig og vil sammen med dig prøve at finde ud af, hvor du står lige nu, og hvilke muligheder du har for at komme videre. Præsten kan også give dig forslag til andre mennesker og steder, hvor du kan hente hjælp.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Slå op i telefonbogen under »Kirker«. Her står adresse og telefonnummer for hver enkelt præst. Hvis du er i tvivl om, hvem der er din sognepræst, kan du ringe til et af kordegnekontorerne eller en af præsterne og opgive den vej, du bor på. Så kan kordegn eller præst opgive dig navnet på din sognepræst. Du kan også kontakte en anden præst end din sognepræst.

Koster det noget?

Det er gratis.

 

Psoriasisforeningen

Hvilken hjælp kan jeg få?

Kontakt vores rådgivning, når det passer dig! Som medlem af Psoriasisforeningen er det muligt, at du kan ringe eller skrive, når behovet for rådgivning opstår. Tøv endelig ikke med at kontakte dem!

Brænder du inde med et spørgsmål, behøver du ikke betænke dig eller vente, du ringer eller skriver blot med det samme til vores sygeplejerske eller vores kostvejleder/ergoterapeut/instruktør. De er klar til at besvare dit spørgsmål enten pr. telefon eller mail (afhængig af hvilken kontaktform du har valgt) inden for to hverdage.
Læs mere om hvad de kan hjælpe med her. https://psoriasis.dk/raad-hjaelp/raadgivning

Hvem skal jeg henvende mig til?

Sønderjylland

Erik Berg, Telefon 23 27 97 21, Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Hvad koster det?

Enkeltmedlem: 315 kr.

Familie: 395 kr.

Pensionist: 180 kr.

Studerende: 170 kr.

 

Psykiatrien
Hvilken hjælp kan jeg få?

Du kan rådføre dig med din læge eller med den medarbejder, som du har talt med i Aabenraa Kommune. De vil i nogle tilfælde henvise dig til en psykolog. I så fald kan kommunen være behjælpelig med at betale en del af honoraret

Hvem skal jeg henvende mig til?

Du skal gennem din egen læge henvises til en speciallæge i psykiatri eller til en psykiatrisk afdeling.

Koster det noget?

Du vil normalt blive henvist til psykiatrisk behandling af din egen læge, og behandlingen er i så fald gratis.

 

PsykInfo

Hvilken hjælp kan jeg få?

I PsykInfo Aabenraa har du adgang til:

 • Bøger om psykiatri
 • Pjecer
 • Computer med adgang til PsykInfos hjemmeside
 • Arrangementskalender med foredrag om psykisk sygdom
 • Undervisningstilbud til patienter og pårørende.
 • Mulighed for at udvikle netværksdannelsen mellem patienter, pårørende og andre interesserede.


Hvem skal jeg henvende mig til?

Åben rådgivning
Rådgivningen har åbent for personlig henvendelse den 3. torsdag hver måned kl. 12.30 - 15.30
Undtagelse: Rådgivningen i oktober og november er 4. torsdag

I rådgivningen møder du PsykInfo-konsulent Jesper Lai Knudsen

Hent rådgivningsfolder

Se hvornår der er åben rådgivning andre steder i regionen

Lokalpsykiatri Aabenraa, Opnørplads 1-3, 3. sal, 6200 Aabenraa

Telefonrådgivning
PsykInfo har også en åben og anonym telefonrådgivning på telefon
99 44 45 46.


Hvad koster det?

 

Psykolog
Hvilken hjælp kan jeg få?

Du vil kunne få samtaler med psykologen over en kortere eller længere periode, alt afhængig af problemets størrelse. Psykologen lytter til dig og kan ud fra sin psykologiske indsigt give dig en udvidet forståelse af din situation.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Du kan rådføre dig med din læge eller med den medarbejder, som du har talt med i Aabenraa Kommune. De vil i nogle tilfælde henvise dig til en psykolog. I så fald kan kommunen være behjælpelig med at betale en del af honoraret. Du kan også slå op i telefonbogen under »Psykologer«. Her står navne, telefontider og adresser.

Koster det noget?

Prisen kan variere

 

 

Red Barnet Aabenraa

Hvilken hjælp kan jeg få?

Vi er en Familie-oplevelsesklub, som skal sikre udsatte børn gode, givende og ikke mindst mindeværdige oplevelser sammen med deres forældre i et positivt fællesskab. Siden 2016 er vi opdelt i to oplevelsesklubber: - en der dækker Bylderup-Tinglev, RBT - en der dækker resten af Aabenraa kommune, RBÅ. Der afvikles 6-7 arrangementer årligt i hver klub – fx. fastelavn og julekomsammen, dyreparker, bowling, naturskoler og andre natur-ture med leg og mad over bål. Fællesskab, glæde og minder.

Hvem skal jeg henvende mig til?

For information om oplevelsesklubberne kontakt:

Klubleder RBT: Helle Tietje, Tlf: 4261 2240, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Klubleder RBÅ (konstitueret): Solvej Filtenborg Nissen, Tlf: 6093 7154, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Formand: Judith Gripping, +45 28783087, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvad koster det?

 

 

Røde Kors Aabenraa

Hvilken hjælp kan jeg få?

Hvem skal jeg henvende mig til?

De har imponerende mange grupper; Jeg tænker, at de relevante er dem, som er nævnt nedenfor, fordi man her kan finde et netværk eller decideret få hjælp: Julehjælp/integration mm. https://www.rodekors.dk/afdelinger/aabenraa/aktiviteter

Nørklere
Karin Rastrup, Tlf.nr.: 21686472, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Grethe Eriksen, Tlf.nr.: 23422619, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Ida Jessen, Tlf.nr.: 40627382, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Bent Hansen, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Integration, netværksfamilie/person
Thyra Korsgaard, Tlf.nr.: 26192661, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Integration, lektier/sprog
Elin Bjerregaard, Tlf.nr.: 22345067, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Integration, netværksfamilie/person
Povl Callesen, Tlf.nr.: 30749190, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Besøgstjenesten
Susanne Skellgaard, Tlf.nr.: 61674023, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vågetjenesten
Anne Marie Juhl, Tlf.nr.: 51272938, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Julehjælp
Gitte Jarlnæs, Tlf.nr.: 21752611, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Qnet
Birte Schultz, Tlf.nr.: 30574055, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Patientstøtter
Hanne Finderup Hansen, Tlf.nr.: 30531359, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Familier, Familienetværket
Anne Marie Boy Birck, Tlf.nr.: 23353767, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvad koster det?

 

 

SAND

Hvilken hjælp kan jeg få?

Velkommen til SAND Sønderjylland 

Vores udvalg dækker følgende kommuner: Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg.
Vi dækker følgende boformer: Dalhoffsminde, Alberta

Alle i udvalget er hjemløse eller har været det. Vi har været på kurser og uddannelse inden for fx lovgivning – og det sammen med vores kendskab til systemet indefra  - gør at vi kan guide og hjælpe dig, hvis du  er hjemløs og fx har bøvl med kommunen, ikke ved om du har ret til kontanthjælp, til en bolig eller lignende. Kan vi ikke hjælpe dig, ved vi hvem der kan.

Vi kan også hjælpe dig i forbindelse med ophold på en boform  - eller hvis I på boformen gerne vil have hjælp til at oprette et beboerråd eller have os med på beboermøde.

Vi kan også hjælpe dig med et socialt netværk – og med muligheden for selv at hjælpe andre.
For at være med i SAND stiller vi ikke andre krav end man skal være hjemløs eller have været det. Vi tilbyder kurser mv – og kan du ikke overskue det lige nu, er du velkommen alligevel. Det er din hjemløseerfaring der er den vigtigste.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Der er ingen oplysninger om de to bestyrelsesmedlemmer i Sønderjylland, men man kunne skrive til SAND, hvis oplysningerne haves og kan gives. Næstformand er:  Jan Hesselvig

http://www.sandudvalg.dk/

Hvad koster det?

 

 

Scleroseforeningen

Hvilken hjælp kan jeg få?

Lokalafdelingen er samlingspunktet for alle, der arbejder for sclerosesagen i vores lokalområde. Det er vores mål at skabe netværk både mellem os som er berørt af sclerose, og alle jer der har indflydelse på vores hverdag. I vores arbejde for at skabe det bedst mulige kendskab til sygdommen afholder vi både oplysende og underholdende arrangementer for vores medlemmer og andre interesserede. Vi engagerer os i lokalpolitik, dels ved at arbejde i de lokale handicapråd, og dels via kontakt med lokalpolitikere og embedsmænd

Hvem skal jeg henvende mig til?

Formand

Else Uerkvitz

Mobil: 22459469

Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvad koster det?

 

SIND Aabenraa-Tønder

Hvilken hjælp kan jeg få?

Hvem skal jeg henvende mig til?

Hvad koster det?

Oplysningerne som findes når man googler SIND aabenraa står allerede under psyk-info

 

 

Syrere i Aabenraa

Hvilken hjælp kan jeg få?

Hvem skal jeg henvende mig til?

Hvad koster det?

 

Ulykkespatient foreningen

Hvilken hjælp kan jeg få?

Vi giver ulykkespatienter professionel og erfaren støtte efter ulykken.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Hvad koster det?

Et personligt medlemskab til 175 kroner for det første års medlemskab (normalpris 335 kr.)

Et familiemedlemskab til 175 kr. for det første års medlemskab (normalpris 575 kr.)

 

 

ÆldreSagen Lundtoft

Hvilken hjælp kan jeg få?

Vi er en lokalafdeling af den landsdækkende, almennyttige organisation Ældre Sagen, som er uafhængig af partipolitik, religion og etniske forhold. Vi arbejder for, at alle voksne – uanset alder – skal have retten til at bestemme over egen tilværelse, have et meningsfuldt liv og mulighed for at deltage aktivt i samfundet.

Du kan finde en liste over aktiviteter i Lundtoft her; https://www.aeldresagen.dk/lokalafdelinger/Lundtoft/Aktiviteter-og-kurser#/kategori/0

Telefonerne til Ældre Sagen rådgivning har åben mandag, tirsdag og onsdag kl.10.00-14.00 samt torsdag kl.14.00-18.00 på Tlf.  80  30  15  27. Det er gratis at ringe ind

Hvem skal jeg henvende mig til?

Anker Olsen,  Hasselkær 20b, Felsted, 74680270 / 51940061, E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.                              

Inger Elise Hye,  Vestervang 4, Kliplev, 74687432/ 30620732, E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.                                     

Bodil Hansen, Vibevej 5, Varnæs, 41784233, E -mai:  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.                       

Ingrid Lorenzen,  Tråsbøl Bygade 21,20833043, E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.                                  

Inga Jørgensen, Havretoften 3, Felsted, 74685418/42180979, E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.                                                               

Inga Petersen, Ravnhøjvej 4, Bovrup, 74680506/ 24619636, E-mail:  <Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.;  

Hvad koster det?

Et medlemskab koster 135 kr./halvår

 

 

ÆldreSagen Rødekro

Hvilken hjælp kan jeg få?

Frivillige i Ældre Sagen kan give dig en række muligheder for hjælp og støtte i hverdagen. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om de enkelte tilbud eller selv ønsker at blive frivillig i Ældre Sagen.

Du kan finde en oversigt over vores aktiviteter her: https://www.aeldresagen.dk/lokalafdelinger/Roedekro/Aktiviteter-og-kurser#/kategori/0

Hvem skal jeg henvende mig til?

Telefon til Ældre Sagens rådgivning har åben mandag, tirsdag, onsdag kl. 10 til 14 og torsdag kl. 14 til 18. på telf. 80 30 15 27

Du har mulighed for at kontakte Ældre Sagen Rødekro for hjælp vedr. følgende:

Generelt: Edel Kristoffersen, telf. 24482030, e-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Indkøbsordningen: Erik Klit, telf. 74661132 / 60690249, e-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Telefonstjernen: Birte Klinge, telf. 73662712 / 20490151, e-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Motion: Kaj Tiedemann, telf. 42415497, e-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

IT: Egon Dall, telf. 74666144 / 29791366, e-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Hvad koster det?

Et medlemskab koster 135 kr./halvår

 

 

ÆldreSagen Aabenraa

Hvilken hjælp kan jeg få?

Telefonerne til Ældre Sagen rådgivning har åben mandag, tirsdag og onsdag kl.10.00-14.00 samt torsdag kl.14.00-18.00 på Tlf.  80  30  15  27. Det er gratis at ringe ind

Lokalafdelingen i Aabneraa kan hjælpe dig med at få en demensaflaster, besøgsven, bisidder, handyman, indkøbsordning, søndagshygge eller tryghedsordning

Hvem skal jeg henvende mig til?

IRENE MØLLER RASMUSSEN

Formand i lokalafdelingen, besøgsvenner, bisidder, medlem af delegeretforsamlingen, medlem af koordinationsudvalget, medlem af rejseudvalget, nye frivillige

MOBIL 21772117 E-MAIL Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du finder en liste over de ansvarlige på hvert område her: https://www.aeldresagen.dk/lokalafdelinger/Aabenraa/Kontakt

Hvad koster det?

Et medlemskab koster 135 kr./halvår

 

 

Aabenraa Handicap Idræt

Hvilken hjælp kan jeg få?

Aabenraa Handicap Idrætsforening og er en forening som startede i 1970-erne og som havde til formål at samle områdets handicappede til motionsidræt. Igennem årene har der været mange forskellige idrætsgrene inde over foreningen og der er en stadig udvikling i nye tiltag. Andre idrætsgrene forsvinder da interessen ikke længere er tilstede.

I dag er foreningen en slags paraplyforening med mange idrætsgrene, hvor hver enkelt idrætsgren kører selvstændigt med kontaktpersoner. Bestyrelsen forsøger at afspejle alle idrætsgrene.

Hvem skal jeg henvende mig til?

Du kan læse om tilmelding her: http://www.aahi.dk/

Hvad koster det?

KONTINGENT

Aktive brugere : 800 kr. årligt, som giver adgang til én sportsgren.

Flere sportsgrene + 100 kr. årligt

Familiekontingenter:

Første bruger: 800 kr. årligt.

Anden bruger: 400 kr. årligt.

Tredie bruger: 300 kr. årligt.

Institutionskontingenter: 800 kr. pr. bruger årligt.

Støttemedlemmer: 200 kr. årligt.

Hjælpere: 400 kr. årligt (frivilligt)

 

Aabenraa Kommune

Rådgivning & Social Sundhed

Rådgivning Social & Sundhed ligger på Ramsherred 20 i Aabenraa og har åbent alle hverdage  kl. 11-15

https://www.aabenraa.dk/borger/sundhed-og-forebyggelse/forebyggende-tilbud-og-raadgivning/raadgivning-social-sundhed/

Borgervejleder

Du kan søge hjælp hos Aabenraa Kommunes borgervejleder, hvis du har svært ved at finde rundt i regler, forstå en afgørelse eller blot er usikker på hvor eller hvordan du skal henvende dig for at komme videre med din sag.

Det er et gratis tilbud til borgere og virksomheder i Aabenraa Kommune at kontakte vores borgervejler. Du har mulighed for at henvende dig til borgervejlederen, hvis du oplever, at det er svært at finde vej gennem det kommunale system eller hvis du har brug for hjælp til at forstå breve, klagevejledninger eller andre informationer fra kommunen. Her er det borgervejlederens opgave, at være en god og tryg samarbejdspartner for dig samt være et bindeled til kommunen.

Aabenraa Kommunes borgervejleder hedder Lene Cathrine Tourlin Kolte. Du er velkommen til at kontakte hende via mail eller telefonisk. Hvis du har behov for en personlig samtale, skal du lave en aftale på forhånd.

Lene Cathrine Tourlin Kolte: Tlf.: 7376 7083 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Mobil: 2345 1447

Træffetider:
Tirsdag, kl. 09.30 - 11.30, Onsdag, kl. 09.30 - 11.30, Torsdag, kl. 14.30 - 16.30
https://www.aabenraa.dk/vores-kommune/kontakt-kommunen/borgervejleder/

Lær at tackle
Oplever du tegn på angst eller depression? Aabenraa Kommunes Sundhedscenter tilbyder et kursus for mennesker med symptomer på angst og/eller depression. På kurset bliver man præsenteret for redskaber, der er specielt udviklet til at tackle og håndtere symptomer på angst og depression og de problemer i hverdagen, som angst og depression typisk medfører. På kurset arbejder man bl.a. med følgende emner: håndtering af angst og depression, bedre kommunikation, forebyggelsesstrategier, håndtering af træthed, humørdagbog, fysisk aktivitets betydning for humøret. Instruktørerne på kurset er mennesker, der selv oplever at have symptomer på angst og/eller depression. De er blevet uddannet til at undervise i konceptet.
Kurset består af 7 moduler a 2½ time.  Kurset er gratis. Instruktørerne på kurset er mennesker, der selv har angst og/eller depression og har været på uddannelse i konceptet.

Tilmelding til Birgitte Mørch Bagger, Sundhedsfaglig medarbejder, tlf. 73768887, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yngre med demens

Aabenraa Kommune udbyder løbende demens relaterede arrangementer. Her på siden finder du et overblik over kommende arrangementer om demens.

https://www.aabenraa.dk/borger/aeldre-og-handicappede/demens/aktivitetskalender/

Ensomhed

Ældre, der modtager hjemmehjælp, kan få hjælp til at indgå i meningsfulde fællesskaber og aktiviteter.

https://www.aabenraa.dk/borger/aeldre-og-handicappede/hjemmehjaelp-og-madservice/ensomhed/

Ungeindsatsten

http://www.ungeindsatsen.dk/raadgivning-og-behandling/

Støtte og rådgivning til pårørende


Er du pårørende eller på anden måde nærtstående til en person, der befinder sig i en større eller mindre psykisk krise, så kontakt CSU’s pårørenderådgiver for at høre nærmere om mulighederne for støtte og vejledning.https://www.aabenraa.dk/borger/sundhed-og-forebyggelse/paaroerende/stoette-og-vejledning-til-paaroerende/

Pårørendevejleder: Lisbeth Rotwitt, Telefon: 51241543, Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Telefontid mandag og onsdag kl. 15-17 eller efter aftale.

Ungdomspsykologerne

Du kan ringe og aftale en samtale med os hverdage i tidsrummet 9-16. Da vores telefoniske åbningstid er lang, vil du ofte få fat i vores telefonsvarer, fordi vi har samtaler. Det er derfor vigtigt at du lægger en besked – så ringer vi tilbage hurtigst muligt. Vi holder som udgangspunkt lukket i skolernes ferier

Vi er fem psykologer, der tilbyder samtaler:Dorthe Beck Frederiksen, Luc Tan Le, Heidi Brinch, Mette Hennelund Telefon 29 61 52 60

https://www.aabenraa.dk/borger/skole-og-uddannelse/paedagogisk-psykologisk-raadgivning/ungdomspsykologerne/

Ung i Aabenraa

Streetwalker og SSP: https://ungaabenraa.dk/index.php?open=31&menu_id=8

Klubber: https://ungaabenraa.dk/index.php?open=26&menu_id=6

Åben Rådgivning
Hvordan kommer man i gang med åben rådgivning?

Både børn, unge, forældre, skolen og andre fagpersoner kan tage kontakt til PPR med henblik på åben rådgivning. Du kan også læse lidt mere om de forskellige faggrupper på PPR, som tilbyder åben rådgivning.

Du kan få åben rådgivning om børns udvikling f.eks.

 • Motorik
 • Sprog
 • Indlæring
  Trivsel
 • Adfærd

PPR arbejder tæt sammen med forældrene og det personale, der har kontakt til barnet/den unge i det daglige.
https://www.aabenraa.dk/borger/skole-og-uddannelse/paedagogisk-psykologisk-raadgivning/aaben-raadgivning

Seniorklub

Seniorklubben er et aktivitets og samværstilbud under Servicelovens § 104. Målgruppen er som overordnet beskrevet voksne mennesker med betydelige eller lettere varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne.

Tilbuddet er som udgangspunkt til borgere under Bo & Aktivitet, primært for folkepensionister og ældre borgere som af særlige årsager ikke er en del af et arbejdstilbud. Seniorklubben har lokalefællesskab med Dagcentret Møllemærsk.

Åbningstider: Mandag, tirsdag og onsdag kl. 10:00 – 13:00 + Torsdag og fredag kl. 10:00 – 12:00

Mad og drikke medbringes hjemmefra eller kan købes i Café Møllemærsk.

I Seniorklubben tager vi udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger. Aktiviteterne planlægges i samarbejde med borgerne.

Aktiviteter kunne være gåture, udflugter, bagning, madlavning, daglige gøremål/køkkenopgaver, film, it/computer/ipad, dans, et stykke musik og årlige traditioner (jul, påske, Sankt Hans, Halloween m.m.). Andre kan måske have en hobby de gerne vil dyrke - håndarbejde, maleri eller andet. I klubben handler det særligt om samværet med venner og bekendte - fx over et spil, en historie, fællessang og/eller en kop kaffe og en snak.

Seniorklub: Møllemærsk 24, 6200 Aabenraa, 30553854

http://www.boogaktivitet.dk/seniorklub

Aktivitets og samværstilbud

Værestederne i Aabenraa og Padborg er uvisiterede* aktivitets- og samværstilbud efter servicelovens §104. Tilbuddet er rettet mod dig, der har nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Organisatorisk hører Værestederne under Center for Socialpsykiatri og Udsatte (CSU) i Aabenraa Kommune.

Hos Værestederne ser vi det som vores formål at bidrage til at løfte det, som Aabenraa Kommunes Social- og Sundhedsforvaltning har defineret som sin kerneopgave: At understøtte borgerens sundhed, evne til at mestre eget liv og ønske om at deltage i sociale fællesskaber.

* At tilbuddet er uvisiteret betyder, at du selv kan opsøge os uden at være blevet henvist af kommunen. Efter et par gange vil vi så vurdere, om du tilhører målgruppen. Hvis dette ikke er tilfældet, vil vi bestræbe os på at finde et andet tilbud, du kan gøre brug af.

http://www.socialpsykiatrien-aabenraa.dk/aktivitets-og-samvaerstilbud/aktivitets-og-samvaerstilbud-i-aabenraa-og-padborg/

Veteraner – Aabenraa

https://www.aabenraa.dk/borger/sundhed-og-forebyggelse/veteraner/

Aabenraa Kommunes Veteranstrategi anerkender danske veteraners indsats for Danmark, støtter veteraner og pårørende med særlige behov og oplyser kommunens medarbejdere, virksomheder og borgere om veteranernes kompetencer og udfordringer.

Strategien beskriver f.eks. Aabenraa Kommunes veterankoordinators arbejde med særligt udfordrede veteraner, som indgår i psykiatri- og beskæftigelsestilbud. Ligeså vigtig er opmærksomheden på pårørende til veteranerne.

Strategien fokuserer også på de stærke kompetencer, som veteraner har opøvet i Forsvaret og under deres udsendelser. Kompetencer som er efterspurgte på arbejdsmarkedet.

Veterankoordinator er Jørn Wedege Hansen, tlf. 7376 7394,  Mobil: 2156 7277. Mail:  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Aabenraa Krisecenter

Hvilken hjælp kan jeg få?

Aabenraa Krisecenter fungerer som et slags bofællesskab, hvor beboerne er ansvarlige for at passe egne børn, samt i fællesskab at sørge for madlavning og rengøring.

De praktiske opgaver fordeles på det daglige husmøde, hvortil der er mødepligt, og hvor der også er mulighed for at drøfte eventuelle problemstillinger beboerne imellem m.m.

Som alle ansatte og frivillige har man tavshedspligt med hensyn til , hvem der bor på krisecentret. Tavshedspligten gælder også når man fraflytte krisecentret.

Hvem skal jeg henvende mig til?

https://www.aabenraakrisecenter.dk/index.html
Bjerggade 3, 6200 Aabenraa - Tlf. 74 62 21 17 - Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Hvad koster det?

 

 

Aabenraa Selvhjælp

Hvilken hjælp kan jeg få?
Står du i en livssituation, hvor du godt kunne bruge nogen at snakke med? Eller mangler du et netværk? Har du brug for et økonomisk overblik? Aabenraa Selvhjælp er en selvejende institution, som tilbyder:

 • Individuelle samtaler
 • Selvhjælps/netværksgrupper.
 • Støttende samtaler til voksne med senfølger efter seksuelt misbrug i barn- og ungdommen.
 • Bisidderfunktion.
 • Mentorordning.

Alle vores tilbud er gratis. Du er altid velkommen til at ringe og høre nærmere. Se vores kontaktoplysninger længere nede.
Kan vi ikke hjælpe dig, har vi mulighed for, at henvise dig til vore samarbejdspartnere i huset eller formidle kontakt til andre samarbejdspartnere udenfor huset.

Café

Café Hjerterum er et mødested for alle, der har lyst til at mødes over en kop kaffe & hyggelig samvær. Caféen har åbent hver tirsdag fra 9.30 til 12.20.   Der kan købes kaffe/te og brød. Alt overskud af salg gå til materialer til de kreative ting, der bliver lavet. De kreative ting, der bliver lavet, vil bl. a. blive solgt i julebyen i samarbejde med “Et hjerte for alle”. Caféen er for alle, der har lyst til at være sammen med andre i rolige omgivelser.  Er det noget for dig, så kontakt Aabenraa Selvhjælp for at aftale mulig start dato.

Åben stue

Som noget nyt tilbyder vi rådgivning og netværksgrupper for unge voksne (18— 30 år) med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen. Næste ”Åben Stue” med hygge og fælles gratis spisning er den 24.11. kl. 17.00 Der vil være mulighed for at få råd og vejledning af socialrådgiverstuderende. Tilmelding senest den 23.11 per mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller sms til 40 49 10 66

Vejledning ved socialrådgiverstuderende

Socialrådgiverstuderende fra UCSYD yder råd og vejledning på tirsdage kl. 16.00 til 18.00. (Lukket i skolernes ferie)

For eksempel om:

 • Enkeltydelser
 • Nem –ID
 • Forståelse af breve
 • Skilsmisse
 • Generelle råd og vejledning
 • Ring og aftal nærmere på 74 63 15 86

Hvem skal jeg henvende mig til?

Telefon: 7463 1586, E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Adresse: Kystvej 36A, 6200 Aabenraa

Åbningstider
Mandag - 10-14
Tirsdag -  14-18
Onsdag - 10-14
Torsdag - 10-14
Fredag - lukket

Hvad koster det?
Det er gratis

 

 

Har du rettelser?

 

 

Nyttige telefonnumre og adresser

Alarm

112

   

Politi

114

   

Brand og redning Sønderjylland

73 76 66 66

   

Skadestuen Aabenraa

7011 0707

   

Lægevagten

7011 0707

   

Lokalpsykiatri

     

Psykiatrisk akutmodtagelse:

99 44 56 59

   
       

Vil du være frivillig?

Ældreklubber og pensionistforeninger

 

Udskriv Email

Bliv medlem

bliv medlem
Fra kun 100 kr.

Lokale-booking

lokalebooking
Gør det nemt her

Nyttige links

nyttiglinks
Links